Cégismertető

Társaságunk az egyik legrégebbi műanyagfeldolgozó vállalat Magyarországon. 1980-ban a soltvadkerti Szőlőskert Szakszövetkezet melléküzemágaként kezdtük meg tevékenységünket, majd a rendszerváltozás után, 1992-ben alapítottuk az Extra-Plast Kft.-t, 100%-ban magyar családi tulajdonban.

Cégtörténetünk

A kezdetekkor még a Tiszai Vegyikombináttól vásárolt fóliát dolgoztuk fel, az első fóliafúvó extrudert két évvel később, 1983.-ban vásároltuk. A termelést 13 fővel kezdtük, igazi családi hangulatban vágtunk neki ennek, az akkor még számunkra ismeretlen iparágnak. Azóta eltelt több mint 40 év, tele tanulással, fejlődéssel, tapasztalattal, és növekedéssel. Jelenleg 47 főnek biztosítunk megélhetést, 7 extruderen gyártjuk, saját konfekcionáló gépeinken méretre készítjük, és 2 db modern nyomdagépünkön nyomdázzuk a termékeket a megrendelők igénye szerint. Mindezt ugyanabban a családi tulajdonban mint a kezdetekkor.

Jelenleg több mint 2000 m2-en terül el az üzem, melyben 3 műszakban dolgozik 6 db extruder, 9 db konfekcionáló, és 2 db nyomdagép. Gyártói kapacitásunk évente több mint 3000 tonna. Az igényeknek megfelelően, az idők során fő profilunká vált a regranulált LDPE és HDPE alapanyagok felhasználása, melyek a termelésünk több mint 80%-át teszik ki.

A műanyagfeldolgozás súlyosan környezetterhelő tevékenység, ezzel mi is tisztában vagyunk, éppen ezért a 2000-es évek elejétől folyamatosan álltunk át a hulladékból újrahasznosított alapanyagok felhasználására (regranulátum), illetve az elmúlt években a lebomló alapanyagok feldolgozására (PLA), hogy a lehető legkisebb mértékben terheljük a környezetünket. Ennek egyik példája, hogy a gyártásunk során keletkezett hulladékot (gyártási selejt) 100%-ban visszadolgozzuk.

A termelés hatékonyságának növelése, és a partnereink professzionálisabb kiszolgálása érdekében 2017.-ben bevezettük az ISO 9001:2015 minőségbiztosítási rendszert.

Az Európai Uniós fejlesztéseknek köszönhetően az elmúlt évtizedben több beruházást is sikerült megvalósítanunk, melyek segítségével gyártói kapacitásunkat kiszélesítettük, hogy a megnövekedett igényeket is maradéktalanul teljesíteni tudjuk.

Alapvetően nem a lakossági, sokkal inkább professzionális felhasználásra gyártunk fóliatermékeket, ennek köszönhetően a gyártási és nyomdázási paramétereink a legszélesebb igényeket is ki tudja elégíteni.

Tömlő és síkfóliák esetén már 190 és 2150 mm közti szélességet, akár 5-250 µ közti vastagságot  ( prégelve, perforálva )  tudunk biztosítani, akár 6 szín nyomattal, legfeljebb 1200 mm nyomatszélességben.

Tasakok és zsákok esetén már 190 mm-től egészen 1500 mm szélességben és akár 3,5 méter hosszúságban tudunk gyártani, 5-180 µ vastagság között bármilyen színben, redőzött vagy redőzetlen kivitelben, szimpla vagy dupla hegesztéssel.

Az említett alapméretekből aztán a megrendelő igénye szerint több száz féle termék készíthető, egyedi kivitelben.

Termékeink

Orig és regranulált Polietilén-, illetve PLA (lebomló) alapanyagból
Csomagoló síkfóliák

Csomagoló síkfóliák

Tasakok

Tasakok

Zsákok

Zsákok

Takarófóliák

Takarófóliák

Szemeteszsákok

Szemeteszsákok

Tömlők

Tömlők

Zsugorfóliák

Zsugorfóliák

Ládabélelők

Ládabélelők

Raklaptakarók

Raklaptakarók

Megalakulásunk óta legfőbb célunk a Megrendelők
pontos, gyors, kiváló áruval történő kiszolgálása.

© 2024 Extra-Plast Műanyagfeldolgozó Kft. Minden jog fenntartva.